Konyhagyári capriccio

Kakaós süti ahogy édesanyám készíti, meggyel bolondítva

photoeditor-1460898215375

Ez az a süti, ami elronthatatlan. Édesanyám évtizedek óta süti, mondhatni, alaposan kipróbált.

A hozzávalókat robotgéppel összekevertem, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntöttem és 170 fokra előmelegített sütőben 3/4 órát sütöttem.
Amikor kihűlt, félbevágtam.

A  mascarponét kikevertem a cukorral a tojás sárgájával, majd hozzáadtam a felvert tojásfehérjét. Óvatosan összekevertem, hogy a hab ne törjön össze. Néhány szem kiolvasztott mirelit meggyet a krémbe kevertem. A felével megtöltöttem a lapot, a másik fele a tetejére került. Végül a szép kövér meggyszemekből a tetejére is biggyesztettem.
1 órát hűlt a hűtőben.

Hozzávalók:

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • mirelit meggy kiolvasztva

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl olaj
  • 4 dl kefir

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!