Konyhagyári capriccio

Majonézes céklasaláta

Majonézes céklasaláta

A téli időszak nagy kedvence a cékla. Szerencsére sokféleképp elkészíthető, olcsó zöldség.

Amit most hoztam, nagyon jól illik sültekhez, rántott szelethez, de magában fogyasztva is kellemes.

A céklát sós vízben puhára főztem. Míg főtt, egy fej lihagymát apróra vágtam és ecetes, cukros lében hagytam picit, hogy megenyhüljön az íze.

A kihűlt céklát meghámoztam, kicsi kockákra vágtam és beleforgattam az ecetes hagymába. Két evőkanálnyi ecetes torma került még bele. Végül 3 evőkanálnyi majonézzel összekevertem.

Nagyon jót tesz neki, ha pár órát hagyjuk hideg helyen összérni.

Zúzmarás hideg van ma, így a teraszon várta, míg a malacsült elkészült, aminek végül is a körete lett.

Malacsült kólában sütve

Hozzávalók:

  • 2 db öklömnyi cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 ek. ecetes reszelt torma
  • 3 ek. majonéz
  • ecet, cukor, só

photoeditor-1483349786414

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!