Konyhagyári capriccio

Bolognai ragu spagettivel

Bolognai ragu spagettivel

Tegnapi receptemben csak átabotában írtam a raguról. Úgy illik, hogy bejegyzésbe illesszem a magam verzióját. Nem mondom, hogy ez az autentikus, de ki tudja megmondani, melyik az.

A ragu titka a hosszú főzési idő. Épp ezért nagyobb mennyiséget készítek, ami aztán kisebb adagokba porciózva a fagyóba kerül.

Jóféle füstölt húsos szalonnát apró kockákra vágok és kevés olíva olajon megpirítom. Hozzáteszem a darált sertéshúst és együtt pirítom tovább. Visszaveszem a hőfokot.

Jöhetnek a zöldségek: kockára vágott hagyma, reszelt sárgarépa, zeller, fokhagyma. Fűszerezem sóval, borssal, oreganoval. Felöntöm 1/2 liter zöldségleves kockából készített alaplével, 1 dl száraz vörösborral és egy konzervdoboznyi darabos paradicsommal.

Lassú tűzön picit rotyogtatva egy órán át főzöm. Időnként megkavarom. Ennyi idő alatt szépen összeérnek az ízek, besűrűsödik a ragu.

Ez aztán felhasználható spagetti vagy lasagne készítéséhez.

Hozzávalók: 

Ez a mennyiség kettőnknek háromszorra elegendő

  • 1 kg sertés darált hús
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna 
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 doboz darabos paradicsom konzerv
  • só, bors, oregano
  • olíva olaj

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!