Konyhagyári capriccio

Bolognai ragu spagettivel

Bolognai ragu spagettivel

Tegnapi receptemben csak átabotában írtam a raguról. Úgy illik, hogy bejegyzésbe illesszem a magam verzióját. Nem mondom, hogy ez az autentikus, de ki tudja megmondani, melyik az.

A ragu titka a hosszú főzési idő. Épp ezért nagyobb mennyiséget készítek, ami aztán kisebb adagokba porciózva a fagyóba kerül.

Jóféle füstölt húsos szalonnát apró kockákra vágok és kevés olíva olajon megpirítom. Hozzáteszem a darált sertéshúst és együtt pirítom tovább. Visszaveszem a hőfokot.

Jöhetnek a zöldségek: kockára vágott hagyma, reszelt sárgarépa, zeller, fokhagyma. Fűszerezem sóval, borssal, oreganoval. Felöntöm 1/2 liter zöldségleves kockából készített alaplével, 1 dl száraz vörösborral és egy konzervdoboznyi darabos paradicsommal.

Lassú tűzön picit rotyogtatva egy órán át főzöm. Időnként megkavarom. Ennyi idő alatt szépen összeérnek az ízek, besűrűsödik a ragu.

Ez aztán felhasználható spagetti vagy lasagne készítéséhez.

Hozzávalók: 

Ez a mennyiség kettőnknek háromszorra elegendő

  • 1 kg sertés darált hús
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna 
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 doboz darabos paradicsom konzerv
  • só, bors, oregano
  • olíva olaj

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fejesanikó says:

    Köszönöm a kiegészítést. Mindig tanul az ember lánya. 🙂

  2. Péter Nyíri says:

    Az autentikus Bolognai Tagliatelle tésztával készül,1Kg liszthez 10 tojás arányban! Spagetti durum lisztből készül és nem képes felvenni a ragu szaftját ami elengedhetetlen, hogy megkapjuk azt az ízt amit ez az olasz étel egyébként maximálisan nyújtani tud nekünk! Mindazon által maradok továbbra is az oldal kedvelője, csak gondoltam kiegészítem ha ez nem derogál önnek! :)A végén padig Parmesan Reggiano sajttal meghintjük! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!