Konyhagyári capriccio

Csirke caprese, bazsalikomos gnocchival

Csirke caprese, bazsalikomos gnocchival

Kalandozzunk egy kicsit Itáliában! A caprese salátát nagyon szeretjük. Gondoltam egyet és a csirkecombra ezt tettem.

Így készült. A filézett combokat besóztam, oreganoval megszórtam. Egy nagyobb serpenyőben olaj és vaj keverékét megforrósítottam és mindkét oldalukat pirosra sütöttem. Visszavettem a hőt és a felkarikázott mozzarellát, valamint a paradicsomot rájuk helyeztem. Lefedtem a serpenyőt, így a sajt szépen ráolvadt a megsült húsokra.

Egy másik serpenyőben vajat hevítettem és a gnocchit átforgattam benne. Hozzáöntöttem a főzőtejszínt és egy kis vizet és lassú tűzön hagytam rotyogni. Sóztam, összevagdalt friss bazsalikom levélkéket szórtam bele.

Ha hiszitek, ha nem, kb. fél óra múlva szólongattam Édesem, hogy kész a vacsora. 

Azt hiszem, a sok-sok kézcsók 😍elárulja, a vacsora osztatlan sikert aratott. 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg filézett csirkecomb
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 2 zacskó mozzarella
  • 1  1/2 kg-os zacskó kész gnocchi
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • olaj, vaj
  • só, oregano, friss bazsalikom levél

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm.

    Csak keveredj minél gyakrabban! 😊
    A fb oldalamon is kinn vannak a receptek,ha onnan könnyebben elérsz.
    Amúgy a házi készítésűnél nincs is jobb. De 8 óra munka után gyors vacsi kell. 😉 Majd nyugdíjas koromban gyúrogatok. 😅

  2. Mária Kerékgyártó says:

    De jó, hogy megint ide keveredtem ! Ez nagyon tetszik, de a nudlit magam csinálom inkább, jobban szeretem , mint a boltit . Csudijóóóó receptjeid vannak !

  3. fejesanikó says:

    Köszi Gita! A követőimnek csak a legjobbat. 😍

  4. Gita Fekete says:

    Szuper recept, szuper fotóval, mint mindig!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!