Konyhagyári capriccio

Cheddaros panírban sült cukkini, zöldséges bulgurral

cheddaros cukkini, zöldséges bulgurral

Még melegek az őszi délutánok, ezért jól esik egy kis mediterrán hangulat, a teraszon elköltött vacsora.

Vettem egy bögrényi bulgurt és kb. kétszer annyi vízben feltettem főzni egy zöldséges leveskocka és egy csipetnyi kurkuma társaságában. Lefedve, nagyjából 10-15 perc alatt megfő közepes lángon. Ha kihűlt, jöhetnek a belevaló zöldségek: egy fej lilahagyma, egy kápia paprika, egy paradicsom, egy karika cukkini, mind felkockázva, aki szereti a csípős ízt, mehet bele egy kicsi erőspaprika.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem.

A felkarikázott cukkinit lisztbe, tojásba (melyet sóval, borssal, oreganoval ízesítettem), majd reszelt cheddaros zsemlemorzsába forgattam.

Beolajozott sütőpapírra tettem a karikákat a tetejüket is vékonyan beolajoztam és kb. 20-25 perc alatt, félidőben megfordítva, pirosra sütöttem. (Köszönöm Gita az ötletet 🙂 )

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 közepes cukkini
  • kb.15 dkg bulgur
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • a panírozáshoz liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa, kb. 5 dkg cheddar sajt
  •  1 zöldséges leveskocka, só, bors, oregano

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!