Még melegek az őszi délutánok, ezért jól esik egy kis mediterrán hangulat, a teraszon elköltött vacsora.
Vettem egy bögrényi bulgurt és kb. kétszer annyi vízben feltettem főzni egy zöldséges leveskocka és egy csipetnyi kurkuma társaságában. Lefedve, nagyjából 10-15 perc alatt megfő közepes lángon. Ha kihűlt, jöhetnek a belevaló zöldségek: egy fej lilahagyma, egy kápia paprika, egy paradicsom, egy karika cukkini, mind felkockázva, aki szereti a csípős ízt, mehet bele egy kicsi erőspaprika.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítettem.
A felkarikázott cukkinit lisztbe, tojásba (melyet sóval, borssal, oreganoval ízesítettem), majd reszelt cheddaros zsemlemorzsába forgattam.
Beolajozott sütőpapírra tettem a karikákat a tetejüket is vékonyan beolajoztam és kb. 20-25 perc alatt, félidőben megfordítva, pirosra sütöttem. (Köszönöm Gita az ötletet 🙂 )
Hozzávalók 2 főre:
- 2 közepes cukkini
- kb.15 dkg bulgur
- 1 fej lilahagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db nagyobb paradicsom
- a panírozáshoz liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa, kb. 5 dkg cheddar sajt
- 1 zöldséges leveskocka, só, bors, oregano
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: