Be kell vallanom egy hiányosságom: a sütés nem az erősségem…Van pár dolog, ami nekem is sikerül, de a sütik zömmel a kukában végezték. 🙁
DE!
Ha az ember lányának olyan Kedvese van, aki ebben is kiegészíti, az főnyeremény. Ugye?
Péternek van türelme és kedve alkotni.
Le is írom izibe’ a receptet.
A lisztet a zsiradékkal elmorzsolta, majd hozzáadta a tojást, a cukrot, a sütőport, a sót és a tejfölt. Robotgéppel összekeverte majd kézzel kicsit átgyúrta. Két egyforma cipót formált belőle. Letakarva fél órát pihentette.
Ez idő alatt lereszelte az almát, pici citromlével meglocsolta.
A két gombócot a tepsi méretére (25X30 cm-es) kinyújtotta.
A tepsibe helyezte az egyik lapot, ráhalmozta a tölteléket, megszórta zsemlemorzsával, majd befedte a másik lappal.
Felvert egész tojással lekente, villával megszurkálta, kockásra mintázta, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütötte.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 db tojás
- 15 dkg zsír
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
- 5 dkg kristálycukor
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- 2 dkg cukor
- fahéj
- egy kis citromlé
A tetejére:
- 1 db tojás a kenéshez
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: