Utálatos a hétfői nap. Pláne, ha hideg szelek fújnak. Tegyük vidámmá! Ez az egytálétel a hétköznapok vacsorája. Mindössze egy sütőtálba kell halmozni a hozzávalókat, a forró sütő elvégzi a dolgát.
Nézzük, mi kerül bele: kockára vágott burgonya, húsos szalonna, hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, felkarikázott kolbász. Ízesítés: só, pirospaprika.
Ha minden összetevő belekerült a tálba, meglocsoltam egy kevés zsiradékkal, szerintem a zsír illik a leginkább ehhez az ételhez.
Lefedve, 200 fokos sütőben készre sütöttem, 30-40 perc alatt. A végén levéve a fóliát 10 perc légkeveréssel szép pirosra sült.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 fej közepes hagyma
- 2 szem paradicsom
- 4-5 darab paprika, lehet zöld, kápia, csípős vegyesen
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál kolbász
- 2 kanál zsír
- só, pirospaprika
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: