Soha nem főzök úgy, hogy lépésről-lépésre betartom a receptet. Nekem kell a szabadság, a rögtönzés. Így vagyok ezzel a remek étellel is. Nagyon hamar elkészül, csak győzzem magam utolérni. 🙂
Na ugorjunk is neki.
Egy fazékban, sós vízben al dente kifőztem a spagettit.
Közben kockára vágott húsos szalonnát egy kevés olíva olajban pirosra sütöttem és kiszedtem a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékba átszedtem a kifőtt spagettit, kb. másfél dl-t hozzálöttyintettem a főzővizéből. Jöhet a szósz: a főzőtejszínbe egy egész tojást ütöttem, belereszeltem kb. 5 dkg cheddart, egy gerezd fokhagymát, sóztam, alaposan megborsoztam. Összekevertem és összeforgattam a forró tésztával. Gyorsan kell dolgozni, a főzőlapot a legalacsonyabb fokozatra állítva, hogy a tojás ne csapódjon ki.
Az egész nem tart fél óránál tovább.
Tálaláskor megszórtam a maradék sajttal, tetejére a ropogós szalonna került. Újhagyma és csilipaprika karikákkal díszítettem.
Hozzávalók 2 főre:
- 25 dkg spagetti
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 1 db tojás
- 10 dkg cheddar sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés újhagymaszár
- pár karika csilipaprika
- só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: