Konyhagyári capriccio

Marhahús leves marhasok zöldséggel

 


photoeditor-1475924598396

Nekem a húsleves téli étel. Ez az októberi hülye hideg megkívántatta velem. Kora reggel Édesemmel már kinn voltunk a piacon, hogy beszerezzük a hozzávalókat. Imádok piacra járni. A kocsiról a deret vakarászni annál kevésbé. Pedig ma kellett. Szerencsére később kisütött a napocska. Így a fotóhoz gyönyörű fényt kaptam.

Jó dolog a húsleves főzés. Kevés tennivaló van vele. Azt nem mondom, hogy a lábamat lógattam, mert mellette lehet mást is csinálni.

  • A húst hideg vízbe feltettem főni alacsony hőfokon, ippeg csak gyöngyözzön. Közben megtisztítottam a zöldségeket és pár szem egész borssal együtt a félig puhult husihoz tettem, majd készre főztem. Kiszedegettem a zöldségeket és sűrű szitán leszűrtem. Ha van kéznél géz, az is jó.

A cérnametéltet külön lábaskában megfőztem egy kis kimert levessel.

A főtt húsból készült a második fogás. Ez.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg marha leveshús
  • 1 cs. sárgarépa
  • 1 cs. fehérrépa
  • 1 fej zeller
  • 1 fej hagyma (héjastól kerül a levesbe, szép színt ad)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, pár szem egész bors
  • 10 dkg cérnametélt

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!