Nekem a húsleves téli étel. Ez az októberi hülye hideg megkívántatta velem. Kora reggel Édesemmel már kinn voltunk a piacon, hogy beszerezzük a hozzávalókat. Imádok piacra járni. A kocsiról a deret vakarászni annál kevésbé. Pedig ma kellett. Szerencsére később kisütött a napocska. Így a fotóhoz gyönyörű fényt kaptam.
Jó dolog a húsleves főzés. Kevés tennivaló van vele. Azt nem mondom, hogy a lábamat lógattam, mert mellette lehet mást is csinálni.
- A húst hideg vízbe feltettem főni alacsony hőfokon, ippeg csak gyöngyözzön. Közben megtisztítottam a zöldségeket és pár szem egész borssal együtt a félig puhult husihoz tettem, majd készre főztem. Kiszedegettem a zöldségeket és sűrű szitán leszűrtem. Ha van kéznél géz, az is jó.
A cérnametéltet külön lábaskában megfőztem egy kis kimert levessel.
A főtt húsból készült a második fogás. Ez.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg marha leveshús
- 1 cs. sárgarépa
- 1 cs. fehérrépa
- 1 fej zeller
- 1 fej hagyma (héjastól kerül a levesbe, szép színt ad)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, pár szem egész bors
- 10 dkg cérnametélt
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: