Van ennél jobb második fogás a húsleves után? Finom és szemet gyönyörködtető.
Lássunk hozzá! 🙂 Hagyományos módon húslevest készítettem. Így. A főtt marhahúst melegen tartottam, amíg a köret el nem készült.
A kockára vágott krumplit sós vízben megfőztem. Majd a főzőlevet leöntve róla, még forrón vajkockákat adtam hozzá és habosra kevertem. Pici szerecsendió kívánkozott még bele. De hogy ne legyen annyira unalmas, a húslevesből kiszedegettem a zeller zöldjét és még azt is hozzákevertem. Hmmm. Így lett tökéletes.
Jöhet a meggyszósz: egy kisebb serpenyőben cukrot karamellizáltam. A főzőlapról lehúzva óvatosan, mert fröcsög!!!, egy deci vörösbort öntöttem hozzá. Kicsit kiforraltam. Most már ugrálhatnak bele a meggyszemek. Mirelitet használtam, de jó a friss és a befőtt is. Átforgattam a forró szirupban, icipici balzsamecetet öntöttem hozzá csak a vicc kedvéért. 😅
A marhahúst felszeleteltem és mellé sorakoztattam a köreteket.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg húslevesben főtt marhahús
- 1/2 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 25 dkg meggy (friss, mirelit, befőtt)
- só, cukor, szerecsendió, balzsamecet
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: