Szeretem a sütőben sült ételeket. Több okból is: kevés előkészület után a sütőre bízhatom a befejezést. Vendégvárónak is megállja a helyét.
Vajmi kevés köze van Toszkánához, viszont az ízvilága odaröpít gondolatban. Ezért ez a névválasztás. Remélem, egyszer valósággá válik és Édesemmel eljutunk ide.
Forrás: google
A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam és erős tűzön, kevés olívaolajban mindkét oldalát elősütöttem.
A visszamaradt forró olajban kicsit megpirítottam egy kockára vágott hagymát, egy paradicsomot, egy-egy piros és zöldpaprikát, 3-4 gerezd egészben hagyott fokhagymát, egy marék mirelit borsót.
A tűzálló tálba beleszórtam a Jázmin rizst, belekevertem a zöldségeket. Felöntöttem annyi zöldséges alaplével (leveskockából) amennyi épp ellepi, hozzáadtam még egy doboz darabos paradicsomkonzervet, oreganóval fűszereztem.
Az elősütött csirkecombokat bőrükkel lefelé beleültettem és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. A sütés vége felé a combokat megfordítottam, hogy szépen megpiruljanak.
A rizs ez idő alatt szépen megfő, megpirul.
Egy pohár száraz roséval kínáltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db egész csirkecomb
- 1 fej hagyma
- 1 kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 marék zöldborsó (mirelit)
- 20 dkg Jázmin rizs
- 1/2 l zöldségalap lé (kockából)
- 1 doboz darabos paradicsomkonzerv
- só, bors, oregano
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: