Konyhagyári capriccio

Toszkán csirkecombok

photoeditor-1470566541405
Szeretem a sütőben sült ételeket. Több okból is: kevés előkészület után a sütőre bízhatom a befejezést. Vendégvárónak is megállja a helyét. 

Vajmi kevés köze van Toszkánához, viszont az ízvilága odaröpít gondolatban. Ezért ez a névválasztás. Remélem, egyszer valósággá válik és Édesemmel eljutunk ide.

photoeditor-1475937493720

Forrás: google

A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam és erős tűzön, kevés olívaolajban mindkét oldalát elősütöttem.
A visszamaradt forró olajban kicsit megpirítottam egy kockára vágott hagymát, egy  paradicsomot, egy-egy piros és zöldpaprikát, 3-4 gerezd egészben hagyott fokhagymát, egy marék mirelit borsót.
A tűzálló tálba beleszórtam a Jázmin rizst, belekevertem a zöldségeket. Felöntöttem annyi zöldséges alaplével (leveskockából) amennyi épp ellepi, hozzáadtam még egy doboz darabos paradicsomkonzervet, oreganóval fűszereztem.
Az elősütött csirkecombokat bőrükkel lefelé beleültettem és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem. A sütés vége felé a combokat megfordítottam, hogy szépen megpiruljanak.
A rizs ez idő alatt szépen megfő, megpirul.
Egy pohár száraz roséval kínáltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db egész csirkecomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldborsó (mirelit)
  • 20 dkg Jázmin rizs
  • 1/2 l zöldségalap lé (kockából)
  • 1 doboz darabos paradicsomkonzerv
  • só, bors, oregano

photoeditor-1470566450754

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!