Nagyon inspirálóan hatnak rám Gyula bátyám ételei. Ez is az ő receptje.
Nézzük csak, hogy készül:
Drága jó Tibor hentesem mindig csodaszép húsokat ad. 4 szelet karajt kanyarított nekem.
Kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztben megforgattam és forró zsírban megpirítottam, majd visszavéve a hőfokot, lassan puhára sütöttem. Melegen tartottam.
Az egész krumplikat sós vízben félig megfőztem, elnegyedeltem, tepsibe sorakoztattam őket úgy, hogy meglocsolgattam olvasztott zsírral. Kívánt még egy kis sózást. A forró sütőbe téve pirosra sütöttem.
Míg sült a krumpli, készülhetett a ragu: zsiradékban kockára vágott hagymát pirítottam, beledobtam a felkockázott kápiát, a paradicsomot, a gombát, majd a mirelit borsót. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.
Az összevágott kacsamájat külön serpenyőben megsütöttem és összekevertem a raguval.
Gyönyörűen süt a nap. Nem is kell ennél jobb vaku a fotózáshoz.
Jó étvágyat! 🙂
A ragu önálló ételként is megállja a helyét, egy kis párolt rizst készítek mellé.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet csontozott karaj
- 20 dkg kacsamáj (helyettesíthető csirkemájjal)
- 20 dkg csiperke gomba (az erdei gomba csak fokozza az ízélményt)
- 1 fej hagyma
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 marék zöldborsó (mirelit)
- 1/2 kg krumpli
- só, bors, pirospaprika
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek