Konyhagyári capriccio

Sertéskaraj Gyula bátyám módra

photoeditor-1476010648166

Nagyon inspirálóan hatnak rám Gyula bátyám ételei. Ez is az ő receptje.

Nézzük csak, hogy készül:

Drága jó Tibor hentesem mindig csodaszép húsokat ad. 4 szelet karajt kanyarított nekem.

Kicsit kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, lisztben megforgattam és forró zsírban megpirítottam, majd visszavéve a hőfokot, lassan puhára sütöttem. Melegen tartottam.

Az egész krumplikat sós vízben félig megfőztem, elnegyedeltem, tepsibe sorakoztattam őket úgy, hogy meglocsolgattam olvasztott zsírral. Kívánt még egy kis sózást. A forró sütőbe téve pirosra sütöttem.

Míg sült a krumpli, készülhetett a ragu: zsiradékban kockára vágott hagymát pirítottam, beledobtam a felkockázott kápiát, a paradicsomot, a gombát, majd a mirelit borsót. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.

Az összevágott kacsamájat külön serpenyőben megsütöttem és összekevertem a raguval.

Gyönyörűen süt a nap. Nem is kell ennél jobb vaku a fotózáshoz.

Jó étvágyat! 🙂

A ragu önálló ételként is megállja a helyét, egy kis párolt rizst készítek mellé.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 szelet csontozott karaj
  • 20 dkg kacsamáj (helyettesíthető csirkemájjal)
  • 20 dkg csiperke gomba (az erdei gomba csak fokozza az ízélményt)
  • 1 fej hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 marék zöldborsó (mirelit)
  • 1/2 kg krumpli
  • só, bors, pirospaprika

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!