Vitathatatlanul itt az ősz az összes jó és rossz oldalával. Foglalkozzunk csak a jóval! Nekem a kacsa az ősz és a tél étele. Kapóra jött, hogy kedvenc üzletemben akciós volt a comb. Akciós kacsacombot pedig nem hagyunk ott.
Mire hazaértem velük, el is dőlt a sorsuk. Miután sok teendőm volt még a főzésen kívül, nyilván az egyszerűbb módját választottam az elkészítésüknek.
A combokat besóztam, beborsoztam, kevés világos szójaszósszal beledörzsöltem. A tepsibe olvasztott zsírt öntöttem, a hagymákat nagyobb kockára vágtam és az edény aljába szórtam. került még bele 4 gerezd fokhagyma egészben és egy csípős paprika felkarikázva. A combokat bőrös felükkel lefelé ráfektettem, fóliával lefedtem és máris mehetett a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Nagyobb hasábokra vágtam a sárgarépát, a fehérrépát és a krumplit. Megsóztam és őket is meglocsoltam világos szójaszósszal. Félidőben, – kb. egy óra- a kacsacombok közé tettem. A combokat megfordítottam és most már fólia nélkül, időnként a saját levével meglocsolgattam pirosra sütöttem.
Igazán jó kiegészítője volt a párolt szilva. Roppant egyszerű az elkészítése: Egy evőkanálnyi cukrot megkaramellizáltam, kavargatva egy fél pohár vörösborral és egy evőkanálnyi balzsamecettel felöntöttem, csipetnyi fahéjjal fűszereztem és kb. negyed órán keresztül főztem ebben a szirupban a szilvákat. Most, hogy visszagondolok az ízére, nem hogy jó, egyenesen mennyei íze volt.
Ez a trió nyugodtan benevezhet a karácsonyi menük sorába.
A napocska ismét kegyes volt hozzám és kisütött a fotózás erejéig.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db kacsacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csípős paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 6-7 szem közepes krumpli
- 1/4 kg szilva
- egy kanál zsír
- só, bors, cukor, fahéj, világos szójaszósz, balzsamecet, vörösbor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek