Konyhagyári capriccio

Káposztás cvekedli

photoeditor-1476722855065

Nem véletlen a 3 szívecske a tányéron. Nagyon szeretjük ezt az egyszerű, hétköznapi vacsorára kiváló ételt.

Két táborra vált a káposztástésztát kedvelők hada. Az egyik borssal, a másik cukorral szereti. Bevallom, én cukorral, eléggé el nem ítélhető módon, de vállalom.

Megmutatom, hogy készítem. Almareszelőn lereszelem a káposztát, sózom. Egy kanálnyi zsírban cukrot karamellizálok és belefogatom a káposztát. Jól megborsozom és közepesen tűzön, időnként kevergetve puhára párolom. Majd erős tűzön kicsit megpirítom.

Egy fazékban sós vízben megfőzöm a kockatésztát, aztán összekeverem a káposztával. Ha kell, kicsit utánaborsozom.

És aki úgy szereti, porcukorral megszórhatja tálaláskor.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 30 dkg fehér káposzta
  • 30 dkg kockatészta
  • zsír, cukor, só, bors

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!