Nem véletlen a 3 szívecske a tányéron. Nagyon szeretjük ezt az egyszerű, hétköznapi vacsorára kiváló ételt.
Két táborra vált a káposztástésztát kedvelők hada. Az egyik borssal, a másik cukorral szereti. Bevallom, én cukorral, eléggé el nem ítélhető módon, de vállalom.
Megmutatom, hogy készítem. Almareszelőn lereszelem a káposztát, sózom. Egy kanálnyi zsírban cukrot karamellizálok és belefogatom a káposztát. Jól megborsozom és közepesen tűzön, időnként kevergetve puhára párolom. Majd erős tűzön kicsit megpirítom.
Egy fazékban sós vízben megfőzöm a kockatésztát, aztán összekeverem a káposztával. Ha kell, kicsit utánaborsozom.
És aki úgy szereti, porcukorral megszórhatja tálaláskor.
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg fehér káposzta
- 30 dkg kockatészta
- zsír, cukor, só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: