Konyhagyári capriccio

Lapított csirke, parázsburgonyával

photoeditor-1463310381772

Maradnom kell a mottómnál. 🙂 Láblógatós étel ez is.

Az egész csirkét a mellénél szétvágtam, széthajtottam és lefektetve, a gerincét erősen megnyomtam, hogy roppanjon egyet.
Sört, mézet, csirkefűszert, pici reszelt szerecsendiót, olajat összekevertem és alaposan bekentem a csirkét.
200 fokra előmelegített sütőbe tettem bőrével lefelé. Aláöntöttem egy kis sört, fólia alatt, néha locsolgatva 1 órát sütöttem. Majd bőrével felfelé, fólia nélkül még egy órát adtam neki, szintén locsolgatva, míg szép piros nem lett.

Az aprószemű krumplit alaposan megmostam, sóztam, olajban megforgattam és serpenyőben, pici víz hozzáadásával pirosra sütöttem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 db egész csirke, kb. másfél kilós
  • 1 pohár sör
  • 2 ek. méz
  • csirkefűszer keverék, szerecsendió, olaj
  • 1/2 kg apró szemű krumpli vagy újkrumpli

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!