Konyhagyári capriccio

Bulgur zöldségekkel, ha unod a sültkrumplit

photoeditor-1477134561722

Nagyon szeretem ezt a köretet. Az ember lánya sokszor megmarad a krumpli/rizs köret bűvkörében. De van ám más választék. Van ám! Ráadásul nem is macerás elkészíteni.

Nézzük csak:

A bulgurt másfélszeres, zöldségleves kockás vízben feltettem főzni. Nagyjából 20 perc alatt meg is puhult, ez idő alatt a vizet is beszívta. Mindeközben felszabdaltam a zöldségeket: lilahagyma, vöröshagyma, kápia paprika, zöld erőspaprika,paradicsom, meg egy kis borsó. Ezeket mind belezuttyantottam a még forró bulgurba és óvatosan összekevertem. Hagytam együtt kihűlni.

Azért jó a forró bulgurhoz keverni, mert a gőzében kicsit megpuhulnak a zöldségek, de csak éppen annyira, hogy még finom roppanósak maradjanak.

Ma ehhez a lapított csirkéhez készítettem.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 bögre bulgur
  • 1 zöldséges leveskocka
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 marék mirelit borsó

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!