Igazi vasárnapi ebéd. Legyen nyár vagy tél, ősz vagy tavasz.
Hosszadalmas kicsit az elkészítése, de megéri.
Viszonylag korán kelő vagyok, ezért nem okozott problémát, hogy már kora reggel egy nagy fazékban, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, só, egész bors és némi babérlevél társaságában feltettem főni egy szép csülköt. Lassan gyöngyözve hagytam a lapon és visszabújtam az ágyba olvasgatni.
Kb. 2 óra után lekapcsoltam a főzőlapot, ennyi elég, hogy puhára főjön.
A főzővizet nem öntöttem ki, mindjárt elmondom, miért.
A csülköt hagymaágyra tettem, bekenegettem barna sör, pici szójaszósz és édes csípős csiliszósz keverékével, öntöttem alá még egy decinyi sört és lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben, fóliával letakarva nagyjából egy órát sütöttem. Közben folyamatosan kenegettem a páccal. Levéve róla a fóliát, még negyed óráig légkeveréssel pirosra sütöttem.
Míg sülögetett a csülök, 5-6 szem krumplit félig megfőztem a csülök főzővizében. Mondtam,hogy ne öntsd ki! 🙂 Majd negyedekre vágva, sózva, kizsírozott tepsibe sorakoztattam, a tetejük is kapott egy kis zsíros kenetet és mosolygós pirosra sültek ők is.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 db hátsó csülök
- pár db fehér- és sárgarépa
- 3 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- 2 dl barna sör
- só, bors
- 5-6 szem közepes krumpli
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Aniko isteni finom leírás alapján, de anyósom főz, szeretném vele megfőzetni de a receptet ki kellene nyomtatnom hogyan????
Kedves Eszter! Nagyon örülök, hogy ízlett. ☺️ Jól esik a visszajelzés. Köszönöm. Áldott ünnepet kívánok!
Konkrétan isteni!
Köszönöm, Anikó! 🙂