A szombati lapított csirke alkatrészei kerültek bele ebbe a roppant egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb levesbe. Na meg jó sok zöldség.
Az aprólékokat megmostam és a karikára vágott sárgarépával, fehérrépával, egészben hagyott hagymával, egy zöldségleves kockával, közepes tűzön megfőztem. Amikor puha minden, mehet bele a csirkemáj, majd beleöntöttem a mirelit zöldborsót.
Miközben fő a leves, elkészítettem a grízgaluskát, ahogy Gyula bátyámtól tanultam:
Egy tojás sárgáját kikevertem annyi zsírral, amennyi a tojássárga mennyisége, sóztam, borsoztam, apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem és a felvert tojásfehérjét beleforgattam a masszába. Olyan állagúnak kell lennie, mint a nokedlitészta. Pihenni hagytam a hűtőben. Diónyi gombóckákat kanyarítottam és forró lében 3-4 percig intenzíven főztem, majd lehúzva a tűzről fél órát hagytam dagadni.
Hozzávalók 2 főre:
- csirkeaprólék (lába, nyaka, zúzája, mája, szíve)
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 marék zöldborsó
- 1 zöldségleves kocka
a grízgaluskához:
- 1 tojás
- kb. egy evőkanál zsír
- kb. 2 evőkanál gríz
- só, bors, petrezselyemzöld
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: