Konyhagyári capriccio

Csirkeaprólék leves grízgombóckákkal

photoeditor-1477403196684

A szombati lapított csirke alkatrészei kerültek bele ebbe a roppant egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb levesbe. Na meg jó sok zöldség.

Az aprólékokat megmostam és a karikára vágott sárgarépával, fehérrépával, egészben hagyott hagymával, egy zöldségleves kockával, közepes tűzön megfőztem. Amikor puha minden, mehet bele a csirkemáj, majd beleöntöttem a mirelit zöldborsót.

Miközben fő a leves, elkészítettem a grízgaluskát, ahogy Gyula bátyámtól tanultam:

Egy tojás sárgáját kikevertem annyi zsírral, amennyi a tojássárga mennyisége, sóztam, borsoztam, apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem és a felvert tojásfehérjét beleforgattam a masszába. Olyan állagúnak kell lennie, mint a nokedlitészta. Pihenni hagytam a hűtőben. Diónyi gombóckákat kanyarítottam és  forró lében 3-4 percig intenzíven főztem, majd lehúzva a tűzről fél órát hagytam dagadni.

Hozzávalók 2 főre:

  • csirkeaprólék (lába, nyaka, zúzája, mája, szíve)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 zöldségleves kocka

a grízgaluskához:

  • 1 tojás
  • kb. egy evőkanál zsír
  • kb. 2 evőkanál gríz
  • só, bors, petrezselyemzöld

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!