Sokak mumusa a vadas. Mert macerás, mert órákig tart elkészíteni. Mutatok egy nagyon egyszerű elkészítési módot. Ráadásul két legyet ütünk egy csapásra.
Húslevest készítek a hagyományos módon, kicsit több zöldséggel.
A kész húslevesből kiveszem a sárgarépát, a fehérrépát, a hagymát, a fokhagymát és a zellert, összeturmixolom egy kis húslevessel. Ízesítem tejföllel, mustárral és a felszeletelt, húslevesben főtt husival tálalom.
Köretként zsemlegombócot készítek. Ezzel a módszerrel két fogás kerül az asztalra.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg marhapofa
- 5-6 db sárgarépa
- 5-6 db fehérrépa
- 1 db nagyobb zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 2 kk. mustár
- só, egész bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Ez nagyon szuper igy!!
Következö vadast en is igy keszitem.köszi