Abban ugye egyetérthetünk, hogy a rántott csirke a kedvenc ételeink közé tartozik és abban is, hogy mennyire utálatos dolog hosszadalmasan a sülő húsok felett állni.
Mindez már a múlté. 🙂 Itt a nagyszerű megoldás: süssük meg sütőben!
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, elkenegettem rajta a zsírt és betettem a sütőbe és hagytam a zsírt megolvadni.
Közben a sózott combokat hagyományos módon liszt/tojás/zsemlemorzsa trióba bepaníroztam.
A tepsiben levő zsírban kicsit megforgattam, hogy a felületüket szépen befedje, bőrös felükkel lefelé téve 180 fokon egy órán át sütöttem úgy, hogy időnként forgattam őket.
Viszlát zsírszag! 🙂
Köretként majonézes zöldborsót és majonézes kukoricát tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
- 3 db csirkecomb
- 2 tojás
- 3 ek. zsír
- só, liszt, zsemlemorzsa
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: