Konyhagyári capriccio

Rántott csirkecomb sütőben sütve, láblógatva

photoeditor-1477840830744

Abban ugye egyetérthetünk, hogy a rántott csirke a kedvenc ételeink közé tartozik és abban is, hogy mennyire utálatos dolog hosszadalmasan a sülő húsok felett állni.

Mindez már a múlté. 🙂 Itt a nagyszerű megoldás: süssük meg sütőben!

A tepsit kibéleltem sütőpapírral, elkenegettem rajta a zsírt és betettem a sütőbe és hagytam a zsírt megolvadni.

Közben a sózott combokat hagyományos módon liszt/tojás/zsemlemorzsa trióba bepaníroztam. 

A tepsiben levő zsírban kicsit megforgattam, hogy a felületüket szépen befedje, bőrös felükkel lefelé téve 180 fokon egy órán át sütöttem úgy, hogy időnként forgattam őket.

Viszlát zsírszag! 🙂

 

Köretként majonézes zöldborsót és majonézes kukoricát tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 3 db csirkecomb
  • 2 tojás
  • 3 ek. zsír
  • só, liszt, zsemlemorzsa

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!