Kedveskéim! Tudom, hogy a klasszikus juhtúrós sztrapacska verhetetlen. De! Annyit morfondíroztam a káposztás verzión, hogy ma tüstént meg kellett csinálnom. Tessék kipróbálni, mert nagyon finom!
A krumplikat lereszeltem, összekevertem a tojással, és annyi liszttel, hogy jó sűrű massza legyen. Emberes dolog kiszaggatni így, ez igaz, de ha lágyabb a tészta, sanszos, hogy szétmegy főzés közben.
A kifőtt sztrapacskát az előzőleg kisütött szalonnakockákra szedtem, összekevertem és melegen tartottam.
A káposztát vékony laskára vágtam. Besóztam. Egy fej hagymát felkockáztam. Serpenyőben zsírt hevítettem és egy csapott evőkanálnyi cukrot karamellizáltam. Hozzáadtam a hagymát és a káposztát. Borsoztam és egy kis balzsamecettel ízesítve, puhára pároltam.
Tálaláskor a sztrapacskára szedtem a káposztát és a maradék szalonnakockákkal díszítettem.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg krumpli
- 1 tojás
- kb. 1/2 kg liszt
- 1/4 kg édes káposzta
- 1 fej hagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- só, bors, balzsamecet, cukor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Nekem is. 🙂
Kedvenc <3