Konyhagyári capriccio

Sztrapacska párolt káposztával

photoeditor-1478008416946

Kedveskéim! Tudom, hogy a klasszikus juhtúrós sztrapacska verhetetlen. De! Annyit morfondíroztam a káposztás verzión, hogy ma tüstént meg kellett csinálnom. Tessék kipróbálni, mert nagyon finom!

A krumplikat lereszeltem, összekevertem a tojással, és annyi liszttel, hogy jó sűrű massza legyen. Emberes dolog kiszaggatni így, ez igaz, de ha lágyabb a tészta, sanszos, hogy szétmegy főzés közben.

A kifőtt sztrapacskát az előzőleg kisütött szalonnakockákra szedtem, összekevertem és melegen tartottam.

A káposztát vékony laskára vágtam. Besóztam. Egy fej hagymát felkockáztam. Serpenyőben zsírt hevítettem és egy csapott evőkanálnyi cukrot karamellizáltam. Hozzáadtam a hagymát és a káposztát. Borsoztam és egy kis balzsamecettel ízesítve, puhára pároltam.

Tálaláskor a sztrapacskára szedtem a káposztát és a maradék szalonnakockákkal díszítettem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg krumpli
  • 1 tojás
  • kb. 1/2 kg liszt
  • 1/4 kg édes káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • só, bors, balzsamecet, cukor

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fejesanikó says:

    Nekem is. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!