Lépten nyomon azt halljuk, kevés halat eszünk. Valamennyire érthető is, meglehetősen magas az ára. De itt a busa! Viszonylag kedvező áron hozzájuthatunk. Nincs túl markáns íze, ezért jól esik neki a gazdagabb fűszerezés.
Ma egy tipikus angol streetfood ételt hoztam nektek.
A busát kb. fél centi sűrűséggel beirdaltam, alaposan megsóztam és egy éjszakára fokhagymás tejbe áztattam.
Pirospaprikával összekevert lisztbe forgattam és serpenyőben bő zsírban pirosra sütöttem.
Sült krumpli:
A közepes méretű krumplikat héjában, sós vízben félpuhára főztem, nagyobb hasábokra vágtam, besóztam, só, csili fűszerkeverékkel megszórtam, az olvasztott zsírral óvatosan összekevertem, majd a 200 fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva arany színűre sütöttem. (Sokat kísérleteztem, hogy finom sült krumplit csináljak. Így elkészítve a legfinomabb.)
Uborkás majonéz:
A csemege ubikat kicsi kockákra vágtam, összekevertem a tejfölös, fokhagymás majonézzel. Tálalásig a hűtőbe tettem.
Fogyasztáskor egy kis citromlével meglocsoltam a halat.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db busaderék
- 1/2 kg krumpli
- 2 dl majonéz
- 1 ek. tejföl
- 2 dl tej
- pár szem csemege uborka
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt csilipaprika, liszt, őrölt pirospapika, citromgerezd
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: