Cáfoljatok meg, ha nincs igazam: A rántott hús kedvenc, igaz? Az olasz paradicsomszószos tészta kedvenc, igaz? Akkor a kettő együtt? Kedvenc a négyzeten.
Korábbi bejegyzésemben írtam a sütőben sült rántott csirkéről. Most sem tettem másként velük. A sütés végén reszelt cheddar sajttal megszórtam és addig hagytam benn, amíg az rá nem olvadt. Amíg a csirkecombok sültek a sütőben, elkészítettem a tésztát.
Nagy fazékban vizet forraltam és a fusillit al dente megfőztem.
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítottam, beleforgattam az egészparadicsomos konzervet, kicsit szétnyomkodtam őket. Fűszereztem sóval, pici cukorral, egy reszelt fokhagymával, oreganóval, kb. két evőkanálnyi reszelt cheddart elkevertem benne, majd a fusillit megforgattam a paradicsomos cuccban. Akkor jó, ha a tészta kicsit beszívja a paradicsomszószt és az egész valami nagyon finom, krémes állagot kap.
Tálaláskor megszórtam a maradék reszelt sajttal a tésztát.
Buon appetito! 🙂
Hozzávalók 2 főre:
- 2 csirkecomb
- 1/4 kg fusilli tészta
- 1 doboz egészparadicsom konzerv fele
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cheddar sajt
- só, cukor, oregano
(forrás: Google)
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: