Erre az ételre elmondhatjuk, nagyon megosztó. Van, aki él-hal érte, van, akit a világból ki lehet kergetni vele. Jómagam az első táborba tartozom. Az elkészítését sokféleképp hallottam, nekem édesanyám receptje ízlik a legjobban. Ezért így is készítem.
Teljesen meg vagyok elégedve a mirelit spenót ízével, de ha tavasszal van a piacon friss, nyilván azt veszek.
Most mirelitből készült, amit előzetesen kiolvasztottam, majd felforrósítottam.
Egy zsemlét földaraboltam, tejben megáztattam, beledaraboltam egy gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam és botmixerrel összeturmixoltam úgy, hogy a spenótból fokozatosan tettem hozzá. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel lehet hígítani. Szép krémesnek kell lennie. Ha egy kis tejszínt is teszünk bele, még finomabb lesz.
A bundás zsömléhez a tojásokat felvertem, hozzákevertem a tejet, sóztam, borsoztam. A háromba vágott zsömléket a tojásba mártogattam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 zacskó mirelit spenót
- 4 db zsömle
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 tojás
- só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: