Tanácstalan voltam, mi készüljön ma ebédre, ami kevés ráfordítást igényel, mégis finom étel kerül az asztalra. Felmértem a hűtő tartalmát és arra az elhatározásra jutottam, valami tepsis ebédünk lesz, amolyan mindent bele módra. Édesem lelkesen bólogatott, így nem volt más választásom, készülhet az ebéd.
Volt itthon egy szép nagy oldalas, ennek a húsosabb, csont nélküli végéből kanyarítottam le egy darabot.
Felszeleteltem, sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam és kevés zsiradékon elősütöttem.
Egy jénai tálba beletettem a rizst, felöntöttem kétszer annyi marhahúsleves kockás forró vízzel, megszórtam egy kis kurkumával. Hozzáadtam még egy fej felaprított hagymát, felkockázott paprikát és paradicsomot, apróra vágott fokhagymát.
Erre ültetgettem rá az elősütött húsokat.
A krumplit vékony karikákra vágtam, sóztam és meghempergettem a hússütésből visszamaradt zsírban.
Körben lerakosgattam a hús tetejére, közé tettem a felkockázott húsos szalonnát. Tetejére került még néhány karika paprika.
180 fokra előmelegített sütőben másfél órát sütöttem lefedve. Így biztosan megpuhul minden. A fóliát levéve róla légkeveréssel tovább sütöttem még negyed órát Szép pirosra sülnek a krumplik a tetején.
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg sertés oldalas csont nélküli része (helyettesíthető tarjával vagy combbal)
- 10-15 dkg rizs
- 1/2 kg krumpli
- 1 paradicsom
- 2 paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 5 dkg húsos szalonna
- só, bors, kurkuma, liszt, marhahúsleves kocka
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: