Konyhagyári capriccio

Sárgaborsó főzelék kolbászcsipsszel

photoeditor-1479143761351

Elolvasgattam néhány receptleírást, ki hogy készíti ezt az ételt. Bonyolult elkészítési mód, lisztes rántás. Brrrr. Ezt sokkal, de sokkal egyszerűbben megcsinálom, gondoltam, hisz a láblógatáshoz ragaszkodik Oroszlán mivoltom. A gondolatot tett követte és egy igen ízletes vacsora került az asztalunkra.

Reggel a borsót többször átmosva, egy jó pár órára hideg vízbe tettem és Bodza kutyám felügyeletére bízva az aranyló szemeket, elvonultam kedvenc munkahelyemre.

photoeditor-1479144948583

Délután hazaérve, a borsót annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, feltettem főzni. Hozzáadtam egy fej felaprózott hagymát, belereszeltem 2 gerezd fokhagymát, belemorzsoltam egy marhahúsleves kockát, egy kanál zsír került még bele és ízesítettem 2-3 babérlevéllel. Találtam egy darab füstölt szalonnabőrkét, az is ment a többihez. Lassú tűzön fődögélt. Időnként érdemes megkavargatni. Nagyjából 3/4 óra alatt meg is puhul.

A babérleveleket kihalásztam belőle és botturmixszal szép krémesre kevertem. Kész. 

Egy kevéske zsiradékon a vékonyra szeletelt kolbászkarikákat ropogósra sütöttem és tálaláskor a főzelékre tettem.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg sárgaborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 2-3 babérlevél
  • pár karika kolbász

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!