Konyhagyári capriccio

Szendvicskenyér olajbogyóval

photoeditor-1479147178568

Édesem a kenyérsütés rabja lett. Eteti a kovászt, mutogatja nekem, nézd, nézd milyen szép buborékos! Minden nap előáll egy újabb mosolygós cipócskával. Napról napra egyre szebb és finomabb kenyér kerül ki a sütőből.

Ahogy beléptem az ajtón, finom, semmivel össze nem téveszthető illat szállt a Meseházikóban. Épp akkor vette ki a frissen sült kenyérkéket.

Kifaggattam, hogy készült: 

A finomlisztet és a teljes kiőrlésűt összekeverte, hozzáadta a rozskovászt, az élesztőt, a sót, a langyos vizet és az olajbogyókat. Robotgéppel kidolgozta, lazán átgyúrta és letakarva 50 percig meleg helyen kelesztette.

Ezután félóránként hajtogatta 3 alkalommal.

Félbevette a tésztát és csinos, hosszúkásra formázta.

Cserépedényben először 30 percig lefedve, majd tető nélkül további 15-20 percig sütötte 230 fokra előmelegített sütőben. A sütőből kivéve állott vízzel megspiccelte.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek. sikér
  • 1 dkg élesztő
  • 10 dkg rozskovász
  • 2 tk. só
  • 3-4 dl langyos víz
  • 10 szem magozott fekete olajbogyó

photoeditor-1479147230478

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!