Konyhagyári capriccio

Rakott krumpli

photoeditor-1479234697251

Van aki nem szereti? Van? Gyerekkorom szombati ebédje idéződik fel. Édesanyám nagyon finoman készítette. Amikor a szobámban éreztem a sülő szalonna illatát, tudtam, a mai ebéd rakott krumpli lesz, csemege uborkával.

Azt hinné az ember, ez egy egyszerű étel. Az is. Mégis könnyű elrontani. Kitűnő minőségű alapanyagok híján, nem lesz olyan az ízvilág, ahogy szeretnénk. Ezért én is remek alapanyagokat válogattam hozzá.

Jó minőségű burgonyát, isteni csípős kolbászt és remek füstölt szalonnát.

Innen már megy minden, mint a karikacsapás.

Héjában megfőztem a krumplit, keményre főztem a tojásokat.

A füstölt szalonnából vágtam 4 szép szeletet, beirdaltam és egy kevés libazsírban félig megsütöttem. A visszamaradt zsírban megsütöttem a karikára vágott kolbászt és a pici kockára vágott szalonnát. 

A cseréptál aljára öntöttem kicsit a kisült zsírból és kezdődhet a rétegezés. Egy sor meghámozott, karikára vágott krumpli, kicsi locsolás a szalonnás zsírból, pici só, karikára vágott tojás és kolbász. Meglocsoltam a tejjel összekevert tejföllel. 

Ez is újítás kicsit, sokkal szaftosabb lesz így az ételünk. 4 dl tejfölt 1 dl tejjel kevertem össze.

A rétegezést a krumplival fejeztem be. A tetejét a megmaradt tejes tejföllel meglocsoltam, rá került a kakastaréj szalonna és már mehetett is napozni a 200 fokra előmelegített sütőbe bő fél órára. Még kapott 10 percet légkeveréssel, hogy a piroslóra sült krumpli megörvendeztessen szemet, lelket.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 kg krumpli
  • 3 tojás
  • 10 dkg kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 4 dl tejföl
  • 1 dl tej

photoeditor-1479234791407

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fejesanikó says: (előzmény @Muc@)

    Ekkora az ismertsége???? Tudod, legyen ez a legnagyobb öröme, hogy kötözködik. Én meg jóízűen megeszem a Drágámmal a rakott krumplit. 🙂

  2. Muc@ says:

    Emília néni csak az Orbán Viktor által töltött kolbászt szereti, de azt nagyon. Az talán mégis mehetne a rakott krumpliba. Minden fórumra eljár kötözködni, mindenkit leproliz, mint debreceni úrinő. Az ő korában már ez az egyetlen szórakozása szegénynek. Nem kell komolyan venni.

  3. fejesanikó says:

    Gondolom, megkóstoltad az általam készített rakott krumplit,úgy mondasz véleményt. Ugye? Kinek mi az eredeti. Mi így szeretjük. Te másképp. Semmiképp sem kötelező ily módon elkészíteni neked. Jó szívvel javaslom, hogy maradj nagymamád receptjénél.

  4. Emilia Mátray says:

    Ennél sokkal finomabb , ízletesebb a nagyim
    rakott krumplija !

    Az eredeti recept nem ez!
    Ez nem ízletes , nem illik hozzá a füstölt
    szalonna , kolbász sem !
    A fűszerezése sem az eredeti !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!