Konyhagyári capriccio

Sült kacsaszárnytő francia lecsóval

Kacsaszárnytő francia lecsóval

Méltatlanul elfeledett része ez a kacsának. Aki szereti és nem akar borsos árat fizetni a mellért vagy a combért, próbálja ki a szárnytőt. 

Kicsit nemzetközire sikeredett vacsora lett, de békében megfértek egymás mellett a tányérban.

A kacsaalkatrészeket alaposan megmostam, szárnyasfűszer keverékkel beszórtam, meglocsoltam egy kis világos szójaszósszal, bekenegettem egy kis mézzel, kevés vizet öntöttem a sütőtálba. 180 fokon, lefedve 1 órát sütöttem, majd még fél órát fólia nélkül, hadd piruljon.

Mindeközben egy mélyebb serpenyőben elkészítettem a lecsót.

Olívaolajban megpároltam a felszelelt hagymát. Aztán sorban jöhetett bele a többi zöldség: nagyobb kockára vágott zöldpaprika, piros kaliforniai paprika, cukkini, paradicsom és a felaprózott fokhagyma. Nem hagyom agyonpuhulni, úgy finom, ha kicsit roppanós marad. Fűszerezése egy kis só, bors, majoranna.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 kg kacsaszárnytő
  • 1 fej hagyma
  • 4 db zöldpaprika
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 szem paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szárnyasfűszer keverék, szójaszósz, méz
  • só, bors, majoranna

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!