Méltatlanul elfeledett része ez a kacsának. Aki szereti és nem akar borsos árat fizetni a mellért vagy a combért, próbálja ki a szárnytőt.
Kicsit nemzetközire sikeredett vacsora lett, de békében megfértek egymás mellett a tányérban.
A kacsaalkatrészeket alaposan megmostam, szárnyasfűszer keverékkel beszórtam, meglocsoltam egy kis világos szójaszósszal, bekenegettem egy kis mézzel, kevés vizet öntöttem a sütőtálba. 180 fokon, lefedve 1 órát sütöttem, majd még fél órát fólia nélkül, hadd piruljon.
Mindeközben egy mélyebb serpenyőben elkészítettem a lecsót.
Olívaolajban megpároltam a felszelelt hagymát. Aztán sorban jöhetett bele a többi zöldség: nagyobb kockára vágott zöldpaprika, piros kaliforniai paprika, cukkini, paradicsom és a felaprózott fokhagyma. Nem hagyom agyonpuhulni, úgy finom, ha kicsit roppanós marad. Fűszerezése egy kis só, bors, majoranna.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 kg kacsaszárnytő
- 1 fej hagyma
- 4 db zöldpaprika
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 szem paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- szárnyasfűszer keverék, szójaszósz, méz
- só, bors, majoranna
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: