A rántott hús örök klasszikus. De hogy ne legyen unalmas, csempésztem bele új ízeket, új fűszerezést. Édesem kézcsókjai nem maradtak el.
A csirkecombokat előkészítettem: az alsó combot a csont mentén kicsit bevágtam, így garantáltan átsül, a felső combot félbevágtam a csont mellett. Jöhet a fűszerezés. Sóztam, csípős csiliporral és fokhagyma granulátummal bedörzsöltem.
A frissen készült kenyérmorzsához kézzel összemorzsolt ropogós kukorica pelyhet tettem.
A szokásos módon, liszt, tojás, panírmorzsa hármasba forgattam és zsírban lassú tűzön, többször megforgatva megsütöttem.
Így elkészítve kívül ropogós a panír, belül omlós puha a hús.
A steak krumplihoz félig megfőztem a krumplit héjában marhahúsleves kockás vízben. Hasábokra vágtam, megszórtam sóval, belehempergettem a megolvasztott zsírba és szép sorban a tepsibe sorakoztattam őket. 200 fokon pirosra sültek.
Hozzávalók 2 főre:
- 3 db egész csirkecomb
- 1/2 kg nagyszemű krumpli
- 2 tojás
- zsemle- vagy kenyérmorzsa
- kukorica pehely
- só, fokhagyma granulátum, csípős csilipor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek