Annyira kellemes, napsütötte novemberi napunk volt ma, hogy jókedvemben készítettem egy színes, szemet is gyönyörködtető salátát.
A trikolor fusillit bő, sós vízben al dente megfőztem, egy tálba tettem, egy kis olíva olajjal összekevertem és hagytam kihűlni.
A tojásokat keményre főztem és elnegyedeltem.
A konzerv makrélát feldaraboltam és az olaját szintén a tésztára locsoltam.
A paradicsomot, a csemege uborkát, a lilahagymát felszeleteltem.
Majonézből és görög joghurtból könnyű öntetet készítettem, pici borssal megszórtam.
Az összes hozzávalót óvatosan összeforgattam a tésztával és egy órára a hűtőbe tettem.
Hozzávalók:
- 1/4 kg trikolor fusilli
- 3 tojás
- 2 doboz olajos makrélakonzerv
- 2 paradicsom
- 1 fej lilahagyma
- 4-5 szem csemege uborka
- 1 dl majonéz
- 2 dl görögjoghurt
- olívaolaj, só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek