Konyhagyári capriccio

Trikolor tésztasaláta makrélával

Makrélás tésztasaláta

Annyira kellemes, napsütötte novemberi napunk volt ma, hogy jókedvemben készítettem egy színes, szemet is gyönyörködtető salátát.

fusilli_tricolore

A trikolor fusillit bő, sós vízben al dente megfőztem, egy tálba tettem, egy kis olíva olajjal összekevertem és hagytam kihűlni.

A tojásokat keményre főztem és elnegyedeltem.

A konzerv makrélát feldaraboltam és az olaját szintén a tésztára locsoltam.

A paradicsomot, a csemege uborkát, a lilahagymát felszeleteltem.

Majonézből és görög joghurtból könnyű öntetet készítettem, pici borssal megszórtam.

Az összes hozzávalót óvatosan összeforgattam a tésztával és egy órára a hűtőbe tettem.

Hozzávalók:

  • 1/4 kg trikolor fusilli
  • 3 tojás
  • 2 doboz olajos makrélakonzerv
  • 2 paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 4-5 szem csemege uborka
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl görögjoghurt
  • olívaolaj, só, bors

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!