Konyhagyári capriccio

Pecsenye libamáj baconbe göngyölve

photoeditor-1480164949079

Karácsony közeledtével egyre sűrűbbek a napjaim. De nem bánom, mert nagyon szeretem az adventi készülődést, az ezzel járó lakáscsinosítgatást. Szeretek bíbelődni, saját magam elkészíteni az adventi díszítést. Holnap lesz a napja, hogy megmutatom, mi is készült ma a kezeim között. Na, hogy miért is e hosszas bevezető? Azért, mert míg barkácsoltam, ebédünk szépen megsült a sütőben. Néhány perc az előkészítés, a többit a sütőre lehet bízni.

A májakat megfeleztem, sóztam, majorannát szórtam rá és egyenként a szeletelt szalonnába göngyölgettem őket.

Egy tűzálló tálban megolvasztottam a libazsírt, két fej félfőre vágott hagymát átforgattam benne és erre a hagymaágyra ültetgettem a májakat.

180 fokra előmelegített sütőben puhára sütöttem kb. 3/4 óra alatt. Nem szükséges lefedni. Zsírjával locsolgatni viszont kötelező.

Körete zöldséges jázminrizs volt.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg pecsenye libamáj
  • 20 dkg bacon
  • 1 ek. libazsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, majoranna

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!