Karácsony közeledtével egyre sűrűbbek a napjaim. De nem bánom, mert nagyon szeretem az adventi készülődést, az ezzel járó lakáscsinosítgatást. Szeretek bíbelődni, saját magam elkészíteni az adventi díszítést. Holnap lesz a napja, hogy megmutatom, mi is készült ma a kezeim között. Na, hogy miért is e hosszas bevezető? Azért, mert míg barkácsoltam, ebédünk szépen megsült a sütőben. Néhány perc az előkészítés, a többit a sütőre lehet bízni.
A májakat megfeleztem, sóztam, majorannát szórtam rá és egyenként a szeletelt szalonnába göngyölgettem őket.
Egy tűzálló tálban megolvasztottam a libazsírt, két fej félfőre vágott hagymát átforgattam benne és erre a hagymaágyra ültetgettem a májakat.
180 fokra előmelegített sütőben puhára sütöttem kb. 3/4 óra alatt. Nem szükséges lefedni. Zsírjával locsolgatni viszont kötelező.
Körete zöldséges jázminrizs volt.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg pecsenye libamáj
- 20 dkg bacon
- 1 ek. libazsír
- 2 fej vöröshagyma
- só, majoranna
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: