Konyhagyári capriccio

Adventi narancsos sült kacsaszárnytő

1480249674286

Advent első vasárnapja van. Várakozunk, készülődünk…Ezzel a mai ebédükkel is szerettem volna kicsi ünnepi hangulatot adni az első gyertyagyújtásnak.

A kacsaszárnytövekről levagdostam a háj egy részét, amit egy serpenyőben zsírjára sütöttem. Icipici töpörtyűnk lett belőle.

A húsokat szójaszósszal meglocsoltam, megszórtam szárnyashús fűszerkeverékkel és a tepsibe tettem őket bőrükkel lefelé egy nagy fej kockára vágott hagyma és egy narancs társaságában. Zsiradék egyáltalan nem kell hozzá, bőven enged ki sütés közben.

photoeditor-1480250781073

170 fokos, előmelegített sütőben lefedve 3 órán át sütöttem. Időnként meglocsolgattam a húslével. Garantáltan finom puha lesz így.

Míg sült a kacsa, volt időm elkészíteni az adventi asztaldíszünket.

Körete narancsos, vörösboros párolt lilakáposzta és dödölle.

Hozzávalók 2 főre:

  • 4 db kacsaszárnytő
  • 1 fej hagyma
  • 1 db narancs
  • szárnyasfűszer keverék
  • 1 dl világos szójaszósz

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!