Advent első vasárnapja van. Várakozunk, készülődünk…Ezzel a mai ebédükkel is szerettem volna kicsi ünnepi hangulatot adni az első gyertyagyújtásnak.
A kacsaszárnytövekről levagdostam a háj egy részét, amit egy serpenyőben zsírjára sütöttem. Icipici töpörtyűnk lett belőle.
A húsokat szójaszósszal meglocsoltam, megszórtam szárnyashús fűszerkeverékkel és a tepsibe tettem őket bőrükkel lefelé egy nagy fej kockára vágott hagyma és egy narancs társaságában. Zsiradék egyáltalan nem kell hozzá, bőven enged ki sütés közben.
170 fokos, előmelegített sütőben lefedve 3 órán át sütöttem. Időnként meglocsolgattam a húslével. Garantáltan finom puha lesz így.
Míg sült a kacsa, volt időm elkészíteni az adventi asztaldíszünket.
Körete narancsos, vörösboros párolt lilakáposzta és dödölle.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 db kacsaszárnytő
- 1 fej hagyma
- 1 db narancs
- szárnyasfűszer keverék
- 1 dl világos szójaszósz
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: