Engem is elkapott a Grincsfa készítési láz annyira, hogy hajnalban arra ébredtem, ezt nekem is meg kell csinálnom. Bújtam a netet, milyen alapanyagok kellenek hozzá, hogyan is készül. Zanót, drót, oázis, díszek, örökzöld ágak, kosár, égősor…ajajj, ezt mind-mind be kell szereznem. Azonnal! Mert ha én egyszer a fejembe veszek valamit, addig nem tágítok, amíg meg nem csinálom. Össze is állt reggelre a kép, hova megyek beszerző körútra.
A közelünkben van egy remek kertészet, ott hozzá is jutottam a zanótkötegekhez, a dróthoz és az oázishoz, azaz a tűzőhabhoz.
Irány a kedvenc üzletem, ahol nagyon baráti áron vásároltam meg a többi hozzávalót.
Ebéd után alig vártam, hogy hozzákezdjek.
A fóliával bélelt kosarat félig megpakoltam kövekkel, hogy fel ne billenjen, ha belekerül az összedrótozott zanót.
A tűzőhabot késsel méretre vágtam, akkorára, hogy szoruljon a kosár falához.
A zanótágakat összefogtam és a drótot szorosan rátekertem úgy, hogy a vége hajlítva legyen. Beleszúrtam az oázisba. Köré tűzdeltem a kertből hozott tuja és zsályaágakkal, hogy szépen eltakarja a habot.
A drótra kötözgettem a díszeket, a fácska lecsüngő végére egy nehezebbet, hogy a kajlasága megmaradjon.
Az égősort gondosan a tujaágak közé dugdostam.
Óvatosan felöntöttem vízzel a kosarat és végső helyére is kerülhetett a manófa.
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek