Péterem leírása: “Ma gulyásleves volt az ebéd, amihez friss kenyeret sütöttem, mert úgy az igazi!
Előtésztás, kovászos, ami nagyon bevált.
Már nem nagyon mérem, de kb. így készült:
Reggel kivettem a kovászomból kb. 10 dkg-ot, ugyanennyi langyos vizet és 10 dkg BL80-as lisztet jól összekevertem, letakartam, konyhapulton készültek a bevetésre.
10 óra körül hozzáadtam még kb. 40 dkg lisztet, kb. 10 dkg kovászt, vizet,sót.
Kézzel jól bedagasztottam, megsimogattam, (ez fontos! 🙂 )
Letakartam, pihent fél órát..aztán hajtogattam 3x, félórás időközönként.
Formáztam, megvágtam, Pataki tálban ment a sütőbe. 230 fokra állítottam, 40 perc után tető nélkül pirosodott még egy 10-15 percet.
Mire kihűlt, a Drágám is elkészült az isteni finom gulyáslevessel!
Mennyország! (lesz még rizskoch is, de az egy másik lapra tartozik! 🙂 :)”
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek