Ma nem sok keresnivalóm volt délelőtt a konyhában, mert Édesem kenyeret és a karácsonykor elmaradhatatlan bejglit sütötte.
Olyan ételt kellett választanom, ami a már meleg sütőben hamar elkészül.
Így esett a választás egy tepsis ételre. A lehetőségek tárháza végtelen, most ez a verzió került a sütőbe:
A malackarajt megszabadítottam a csonttól, felszeleteltem, befűszereztem sertésfűszer keverékkel, egy kis világos szójaszósszal, csípős édes csiluszósszal megöntöztem és két nagy fej, nagyobb kockára vágott hagymaágyra téve lefedve mehetett is a 180 fokos sütőbe.
Amíg sült, jó nagy kockákra vágtam héjastól a krumplit, meghámozva a céklát és félidőben a sülő húshoz adtam úgy, hogy a pácban megforgattam.
Együtt sültek még fél órát, aztán megszabadítottam a fóliától és negyed óra alatt megpirítottam.
Édesemnek, akinek nem nagy barátja ily módon a cékla, mosolyra húzódott a szája, ami annyit jelent, hogy ízlett neki.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csontos malackaraj
- 2 nagy fej hagyma
- 1/2 kg krumpli
- 1 közepes méretű cékla
- fűszerkeverék, világos szójaszósz, csípős, édes csiliszósz
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek