Konyhagyári capriccio

Malackaraj vele sült krumplival és céklával

Malackaraj

Ma nem sok keresnivalóm volt délelőtt a konyhában, mert Édesem kenyeret és a karácsonykor elmaradhatatlan bejglit sütötte.

Olyan ételt kellett választanom, ami a már meleg sütőben hamar elkészül.

Így esett a választás egy tepsis ételre. A lehetőségek tárháza végtelen, most ez a verzió került a sütőbe:

A malackarajt megszabadítottam a csonttól, felszeleteltem, befűszereztem sertésfűszer keverékkel, egy kis világos szójaszósszal, csípős édes csiluszósszal megöntöztem és két nagy fej, nagyobb kockára vágott hagymaágyra téve lefedve mehetett is a 180 fokos sütőbe.

Amíg sült, jó nagy kockákra vágtam héjastól a krumplit, meghámozva a céklát és félidőben a sülő húshoz adtam úgy, hogy a pácban megforgattam.

Együtt sültek még fél órát, aztán megszabadítottam a fóliától és negyed óra alatt megpirítottam.

Édesemnek, akinek nem nagy barátja ily módon a cékla, mosolyra húzódott a szája, ami annyit jelent, hogy ízlett neki.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csontos malackaraj
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1/2 kg krumpli
  • 1 közepes méretű cékla
  • fűszerkeverék, világos szójaszósz, csípős, édes csiliszósz

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!