Konyhagyári capriccio

Burgundi marharagu, szakítva a karácsony hagyományával

Burgundi marharagu

Tudom, tudom, halászlé és rántott ponty majonézes burgonysalátával. Ez a hagyományos menüje a Szentestének.

 

Szeretem is a hagyományokat, de Édesem kívánsága ez az étel volt. És ki ne teljesítené kedvese kívánságát ezen a jeles napon. 

Így boeuf bourguignon készült Julia Child receptje nyomán. Miután szinte minden ételt átformálok a magam szája íze szerint, ezzel sem történt másként. Julia! Remek a recepted, de Anikó a saját feje után megy. 

Burgundi marharagu

Így készült:
Zsiradékban erős tűzön megpirítottam a felkockázott répákat.
Kiszedtem, majd a nagyobb darabokra szeletelt marhahúst szintén erős tűzön elősütöttem.
A hagymákat nagyobb darabokra vágtam és az előzőleg kisütött  szalonnakockákon kicsit megpirítottam.
Ez mind egy nagy fazékba került. Megszórtam kevés liszttel, átforgattam. Felöntöttem húslevessel (el nem ítélhető módon marhahúsleves kockából) és annyi vörösborral, hogy ellepje a ragut.
Belekerült még pár darab fokhagyma, babérlevél, kakukkfű, só, bors.
Lassú tűzön addig főztem -ez kb. 4 óra – amíg minden benne lévő finom puha nem lett.
A főzés ideje alatt szépen besűrűsödik.

Burgundi marharagu

Köretként burgonyakrokettet készítettem hozzá.

Jó étvágyat a karácsonyi vacsorához!

fb_img_1481445600197

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg marhapofa
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 nagyobb fehérrépa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 marhahúsleves kocka
  • 3 dl száraz vörösbor
  • babérlevél, só, bors, kakukkfű

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!