Nagyon szeretem a karácsonyi készülődést, a vendégvárást.
A mostani receptjeim olyanok, amelyet előző nap el lehet készíteni, így tényleg csak a terítés és a láblógatás marad arra a napra, amikor megjönnek a vendégek.
Töltött csirkemell:
A csirkemell filét kettévágtam, majd óvatosan félig bevágtam, hogy egy szép széles, töltenivaló szeletet kapjak. Finoman szétlapítgattam, egy kicsit meg is lehet klopfolgatni a klopfoló sima részével. Sóztam, borsoztam.
A töltelékhez felapróztam az aszalt szilvát, kész főtt gesztenyét. Egy maréknyi zsemlemorzsához pici tejet öntöttem, beleütöttem egy tojást, ízesítettem sóval, borssal és az összes hozzávalót összekevertem. A húst megszórtam pirított mandulaforgáccsal.
A képen látható módon megtöltöttem.
180 fokos sütőben kb. 3/4 órát sült lefedve, aztán még 10 percet pirítottam légkeveréssel.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb, filézett csirkemell
- 5-6 csík szeletelt bacon
- 8-10 szem főtt, egész gesztenye
- 4-5 szem aszalt szilva
- 1 maréknyi zsemlemorzsa
- 1 tojás
- fél zacskó mandulaforgács
- tej, só, bors
Különleges panírban készült csirkemell:
A filézett csirkemellet kisebb csíkokra vágtam, sóztam lisztbe, tojásba forgattam, majd ebbe a panírkeverékbe bundáztam: zsemlemorzsa, darált dió, szezámmag, összemorzsolt kukoricapehely.
Olaj és zsír keverékében ropogósra sütöttem.
Majonézes burgonyasalátát és majonézes korhelysalátát kínáltam hozzájuk.
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek