Nyilván nem véletlen, hogy a köret sült hurkák társaságában látható.
Szerettem volna valami újdonságot tálalni e remek téli eledel mellé.
Azért egy kis büszkeség is dagasztja a mellem, mert sok év után nem pukkadt ki a hurka, vállalható a fotó.
Na, vissza a körethez:
A krumplit héjában majdnem puhára főzöm. Kiderül máris, hogy miért.
Egy nagyobb serpenyőben a hurka zsírjában egy fej apróra vágott hagymát puhára párolok. Kicsit sózom.
A krumplit meghámozom és az almareszelőn lereszelem. Ha nincs teljesen puhára főzve, szép szálasan reszelhető.
A krumplit ráterítem a hagymára, óvatosan átforgatom, sózom, ha szükséges és lelapítgatom. Hagyom pirulni úgy 10 percig, majd egy tányér segítségével a másik oldalára fordítom és újabb 10 percig sütöm, míg szép piros nem lesz.
Hozzávalók 2 főre:
- 1/2 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 ek. zsír
- só
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Köszönöm Noémi!😊
Mi nagyon sokszor esszuk ezt a krumplit…Erdelybe dinsztelt krumpli…meg a nagymamamtol tanultam…Isteni!udv