Konyhagyári capriccio

Malacoldalas kólában sütve

photoeditor-1483358163169

Tudom, tudom, újév napján lett volna esedékes ezt megsütnöm, de annyira jóllakottak voltunk az elmúlt hét étkeitől, hogy mára maradt ennek elkészítése.

Kísérletező kedvemben voltam ma (mikor nem…), így úgy gondoltam, kólában fogom szép lassan megsütni ezt a malackát.

A köret sem mindennapi, de ne szaladjunk ennyire előre.

Nézzük, hogy készült a sült. Sokak talán idegenkednek: hogy kerül kóla a sült mellé (alá), de higgyétek el, olyan porhanyós lesz tőle a hús, icipici édeskés ízt kapva, hogy csak legekben tudok róla beszélni.

A sütőt 175 fokra előmelegítettem. A malacoldalast feldaraboltam, sóztam, borsoztam. Nem is kíván több fűszerezést. Pici zsiradékkal megkentem a sütőedényt és kb. 2 dl kólát öntöttem bele. Bőrös felével belehelyeztem a húsokat és letakarva 3 órán át sütöttem. Közben időnként locsolgattam a kólás húslével.

Végül fólia nélkül 200 fokon, légkeveréssel, bőrös felével felfelé pirosra sütöttem.

Köretnek tepsis burgonyát és majonézes, tormás céklasalátát kínáltam. Utóbbinak a leírását itt találod.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 kg malacoldalas
  • 1 kanál zsír
  • 2 dl kóla
  • só, bors

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!