Konyhagyári capriccio

Magyaros zöldbableves

Magyaros zölbableves

Vége az ünnepeknek. A sok húsos étel után jól esik egy forró zöldségleves, pláne ezen a zimankós, havas délutánon.

 

Roppant egyszerű és gyors az elkészítése, 20 perc alatt a tányérunkban gőzölgött.

Egy kanálnyi zsíron megpirítottam a felkarikázott csípős kolbászt, belereszeltem két gerezd fokhagymát, beleborítottam a mirelit zöldbabot, felöntöttem a zöldségleves kockából készített alaplével és puhára főztem. Végül egy kis lisztet összekevertem a tejföllel és behabartam a levest. Hogy picit savanykás legyen, egy kiskanálnyi balzsamecetet csepegtettem bele.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg mirelit zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pár karika csípős kolbász
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • pár csepp balzsamecet

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Barna Fehér says:

    Príma, én /néha/ a végén tárkonnyal meghintem. Jó bele /és belém/!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!