Konyhagyári capriccio

Sütőben sült keszeg

Sütőben sült keszeg

Utálok bő zsiradékban sütni. Az egész házban terjeng a zsírszag, hiába szellőztetek. Épp ezért úgy gondoltam, a sütőben nyeri el végleges formáját keszegpárunk.

Beirdaltam a jószágokat és alaposan besóztam kívül-belül. Hagytam állni a sóban addig, amíg a sütő fel nem melegedett 220 fokra. A tepsire sütőpapírt tettem, megolvasztottam két kanál zsírt és a paprikás lisztben megforgatott halacskákat belehempergettem az olvadt zsírba. Mehetett is a sütőbe. Kb. 3/4 óra alatt pirosra sütöttem úgy, hogy félidőben megfordítottam.

Tepsis krumplival tálaltam.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 db kb. 30-40 dekás keszeg
  • 2 kanál zsír
  • só, liszt, pirospaprika

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!