Konyhagyári capriccio

Minestrone

Minestrone, az olasz zöldségleves

Úgy tűnik, napjaink és étkeink az olasz konyha körül forognak.

Még mindig kemény fagyok vannak, megunhatatlanul jöhetnek a forró, kiadós levesek.

A minestronéban az a jó, hogy nincs kötelezően belekerülő zöldség. Amit otthon találsz, függően az évszaktól, mehet a levesbe.

Így néz ki a mi minestronénk:

Olívaolajban megpároltam egy nagyobb kockákra vágott lilahagymát, a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, a darabolt zellert, fokhagymát.

Felöntöttem egy zöldségleves kockából készült lével. Pizzafűszerkrémet nyomtam bele. Isteni íze lett tőle.

Mikor majdnem puha lett a zöldség, belekerült a mirelit zöldbab, majd a borsó és a paradicsom.

Egy marék fusillit még beledobtam, lezártam a lapot és hagytam a tésztát a levesben megpuhulni.

Jó sűrű, laktató.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék borsó
  • 1 szem paradicsom
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 ek. pizzakrém
  • 1 marék fusilli tészta
  • olíva olaj

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. csaba sümegi says:

    nem szeretem belefőzni a tésztát , mert “megissza a levét “

  2. Barna Fehér says:

    A fehér répát az állatok eszik. Mi, emberek petrezselymet vagy pasztinákot fogyasztunk. Ez nekem mániám, bocs!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!