Úgy tűnik, napjaink és étkeink az olasz konyha körül forognak.
Még mindig kemény fagyok vannak, megunhatatlanul jöhetnek a forró, kiadós levesek.
A minestronéban az a jó, hogy nincs kötelezően belekerülő zöldség. Amit otthon találsz, függően az évszaktól, mehet a levesbe.
Így néz ki a mi minestronénk:
Olívaolajban megpároltam egy nagyobb kockákra vágott lilahagymát, a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát, a darabolt zellert, fokhagymát.
Felöntöttem egy zöldségleves kockából készült lével. Pizzafűszerkrémet nyomtam bele. Isteni íze lett tőle.
Mikor majdnem puha lett a zöldség, belekerült a mirelit zöldbab, majd a borsó és a paradicsom.
Egy marék fusillit még beledobtam, lezártam a lapot és hagytam a tésztát a levesben megpuhulni.
Jó sűrű, laktató.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 fej lilahagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb zeller
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék zöldbab
- 1 marék borsó
- 1 szem paradicsom
- 1 zöldségleves kocka
- 1 ek. pizzakrém
- 1 marék fusilli tészta
- olíva olaj
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
nem szeretem belefőzni a tésztát , mert “megissza a levét “
A fehér répát az állatok eszik. Mi, emberek petrezselymet vagy pasztinákot fogyasztunk. Ez nekem mániám, bocs!