Konyhagyári capriccio

Túrós csusza

Túróscsusza

Nagyon ritkán ettem finom túróscsuszát. Mind száraz volt, épp csak egy kis túró díszelgett a tetején. De miután nagyon szeretjük, kikísérleteztem egy igazán finom, ahogy Édesem mondja, szottyos csuszát.

Próbáljátok ki így, nem fogtok csalódni!

Így készítem:

Két evőkanálnyi zsírban ropogósra sütöm a húsos füstölt szalonnát egy nagyobb serpenyőben, a felét kiszedem egy tálba. A visszamaradt szalonnás zsírba forgatom az al dente kifőtt kockatésztát (persze a csuszatészta az igazi, de most kockatészta volt itthon) úgy, hogy kb. 2 dl-t is hozzámerek a főzővízből. Összekeverem 2 dl tejföllel és átforrósítom. Ha már jó forró, belekeverem a túrót is. 

si_20170112_145613

Tűzálló tálba beleborítom, a tetejére még 2 dl tejfölt teszek és a maradék szalonnapörccel megszórom.

220 fokos sütőben, légkeveréssel negyed órán át átpirítom.

Hozzávalók 2 főre:

  • 30 dkg kocka- vagy csuszatészta
  • 1/2 kg túró
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 kanál sertészsír

photoeditor-1484229321949

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. fejesanikó says:

    Biztosan úgy is finom. 🙂

  2. Julianna Misángyi Keszegné says:

    Szia!
    Csupan annyi a kulonbseg, hopgy en a turos kulon osszekverem a tejfolel es egy keves soval, utana keverem ossze a szalonnas tesztaval, igy sem szaraz es nagyon finom!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!