Totálisan eltájoltam magam. Tegnap szentül meg voltam győződve, hogy másnap szombat, amely napra már kitaláltam, mit főzök.
Péntekre semmit sem terveztem, ezért azokból az alapanyagokból kellett kiokoskodnom a mai ebédet, amit itthon találok.
Egy porcikánk sem kívánt kimenni a szakadó hóesésbe, a csúszós utakra, hogy vásárolni induljunk.
Osztottam, szoroztam és egy, már régen kipécézett ételre esett a választásom. Most készítettem először, nem csalódtam, finom, pikáns izű ebédünk kerekedett.
Az előző este beáztatott lencsét kevés sós, babérleveles, hagymás és fokhagymás vízben puhára főztem és kihűtöttem. Ha túl sok víz maradna, öntsd le!
Egy kicsit összeturmixoltam, de hagytam benne egész lencsedarabokat. Összekevertem egy egész tojással, egy fej apróra vágott hagymával, 2 gerezd reszelt fokhagymával, borssal. Beleszórtam egy marék összemorzsolt kukorica pelyhet (corn flakes) és annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjak. Vizes kézzel megformáztam a fasírtokat és kiolajozott sütőpapírra sorakoztattam őket.
Előmelegített 240 fokos sütőben, légkeveréssel piros ropogósra sütöttem.
Tepsis sült krumplival és céklás jégsalátával tálaltam. Citromlét csöpögtettem a fasírtokra.
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg lencse
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 marék kukorica pehely (corn flakes)
- zsemlemorzsa
- só, bors
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek