Konyhagyári capriccio

Tepsis krumpli a köretek körete


Tepsis krumpli a köretek körete

Többen kérdeztétek, mi a tepsis krumpli köretem titka.

A kedvenc köret a sült krumpli, lássuk be. Szerintem hevesen bólogattok, hogy milyen undok dolog  bő olajban sütni. Az egész házban olajszag terjeng, ráadásul mire a végére ér a sütésnek az ember, kihűl a korábban sütött és mire tálalja, az állaga sem az igazi. Tudom, tudom, használjak fritőzt. Volt is korábban, de nem szerettem. A legutálatosabb dolog volt tisztára varázsolni.

Nos, most megosztom veletek, hogy lesz belül puha, kívül ropogós.

Közepes nagyságú, nagyjából egyforma méretű darabokat bő, sós vízben, héjastól félpuhára főzöm.

Hideg vízben annyira lehűtöm, hogy kézbe tudjam venni. Négy részre vágom, megforgatom olvasztott zsírban, megsózom és szép sorban egymás mellé sorakoztatom egy tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást.

220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel pirosra sütöm.

Legtöbbször a héjától sem szabadítom meg. De ha valaki úgy szeretné, hámozza meg.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg krumpli
  • 2 evőkanál zsír

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!