Fura párosítás? Lehet. A klasszikus desszert készítése közben jutott eszembe, hogy karácsonyról maradt egy maroknyi karamellás szaloncukor. A gondolatot tett követte. De ne szaladjunk ennyire előre.
Vegyük szép sorjába, hogy készül. Semmi ördőngősség, csak egy kis kreativitás.
2 tojást szétválasztottam. A fehérjét icipici sóval és némileg több cukorral kemény habbá vertem. A sárgáját cukorral fehéredésig kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a mascarponét, mellyel tovább kevertem. Belefacsartam egy fél narancs levét és a narancs húsát.
Óvatosan beleforgattam a fehérjét. És most jön a csavar: a szaloncukrokat apró kockákra aprítottam és hozzáadtam a kész krémhez.
A lefőzött cukrozott kávé kapott egy kupica áfonyapálinkát, csak az íze kedvéért. 😅
Ebbe a kávéba mártogattam bele a babapiskótákat, amiket szép sorban krém-piskóta-krém-piskóta-krém belepakoltam egy jénai tálba.
Jó minőségű cukrozatlan kakaóporral megszórtam és száműztem a hideg teraszra, a zimankóba.
Jó pár óra alatt összeérnek az ízek, lehűl a kedvező hőfokra.
Tálal. Megesz. Huhh.
Hozzávalók 2 főre:
- 30 dkg mascarpone
- kb. 20-25 dkg babapiskóta
- 2 dl feketekávé
- 2 tojás
- fél narancs
- 5-6 db maradék karamellás szaloncukor
- 1/2 dl áfonyapálinka
- cukor, cukrozatlan kakaópor
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek