Konyhagyári capriccio

Csirkemáj Budapest módra

Van az úgy, hogy nem kísérletezem, hanem hozzányúlok egy hagyományos recepthez, mert nagyon kedvelem. Ez is egy ilyen étel. Alapjáraton bélszínérmék kisérő raguja. Most önálló ételként került a vasárnapi asztalunkra.

A húsos szalonnát egy kanálnyi kacsazsírban pirosra sütöttem, majd megfonnyasztottam egy tetemes mennyiségű hagymát. Szeretem, ha színek is uralják az ételt, nemcsak az ízek, ezért belekockáztam egy piros és egy zöld kaliforniai paprikát is. Végül egy marék zöldborsó zárta a sort. A pirospaprika és a majoranna elengedhetetlen ebbe az ételbe, ezért jó alaposan megszórtam a ragut. Sóztam, borsoztam és hagytam őket megpuhulni.

Egy másik serpenyőben kacsazsírt hevítettem és közepesen forró lapon megpirítottam a csirkemájakat. Sóztam, borsoztam.

Egy tálaló edénybe kiszedtem a ragut, ráhalmoztam a kisült májakat és tálalásig a meleg sütőben várta, míg a krumplipürét elkészítettem.

A krumpipüréhez megfőztem a kockára vágott krumplit és még jó forrón vajjal habosra kevertem. Picit utána sóztam, szerecsendióval fűszereztem.

Mennyei lakoma kerekedett, amit Édesem kézcsókjai számán tudok igazán lemérni. És nekem ez számít a legtöbbet. 😍

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 3 nagy fej hagyma
  • fél-fél piros és zöld kaliforniai paprika
  • egy maréknyi mirelit zöldborsó
  • só, bors, majoranna, pirospaprika
  • 1/2 kg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • őrölt szerecsendió

Csirkemáj Budapest raguval

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!