Konyhagyári capriccio

Töltött kelkáposzta

 

Tudom, tudom, hogy nem én találtam ki ezt az ételt, de a háziasszonyi leleményesség erősen működik akkor, ha 5 cm jégréteg fed kinn mindent az ónoseső “jóvoltából” és egyetlen porcika se kíván boltba menni. Hűtőajtó kitár, háziasszony szemrevételez, homlokára csap, ahaeffektus működik, majd alkot.

A kelkáposzta leveleket egyenként a forrásban levő sós vízben kicsit előfőztem.

Míg hűltek, elkészítettem a tölteléket. A rizst félig megfőztem, kihűlés után összekevertem a darált hússal, az apróra vágott hagymával, fokhagymával. Fűszereztem sóval, pirospaprikával, borssal, majorannával.

Beletöltögettem a kelkáposzta levelekbe és belesorakoztattam egy tűzálló edénybe. Egy darabos paradicsomkonzervet összeturmixoltam, sóval, borssal, pici cukorral ízesítettem (raktam egy kaporlevelet is bele, de ez titok, mert Péter nem kedveli) és ráöntöttem a töltelékekre.

Lefedve, 180-ra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 3/4 órát sütöttem.

Tejföllel tálaltam.Töltött kelkáposzta

Szerintem vetekszik az íze a hagyományos töltött káposztával. Dobogós helyen van, az tuti.

Töltött kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • egy maréknyi rizs
  • 1 doboz darabos paradicsomkonzerv
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, pirospaprika, majoranna, kapor
  • tejföl

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!