Mert édesség az kell. Szerintem betéve tudjátok, nem tudok sütni.
Ihletet Andi citromos álom édessége adta, amin egy picit módosítottam.
Ehhez a desszerthez nem is kell sütőtudomány. Nem mondom, hogy láblógatós, de nem is időigényes az elkészítése. Türelem ahhoz kell, hogy ki tudd várni a tálalásig azt a pár órát, amíg a piskóta megpuhul.
Babapiskótából is készülhet. Én most piskóta tallért kaptam kedvenc boltomban, így hát abból készült. Így:
A mascarponét a cukorral habosra kevertem, belefacsartam egy egész citrom levét. Hozzáadtam a tejfölt és a citrom reszelt héját és simára kutyultam azzal is.
Egy kicsit magasabb falú jénaiba sorakoztattam felváltva a krémet és a piskóta tallérokat. A tetejére krém kerüljön.
Ahogy írtam korábban, pár óra hűtés és fogyasztható.
Hozzávalók:
- 1/4 kg mascarpone
- 1 egész citrom
- 4 ek. tejföl
- porcukor
- 20 dkg piskóta tallér
Péter azt mondta, kerüljön fel ez a fotó is, mert neki nagyon tetszik. Hát legyen. 🙂
Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: