Konyhagyári capriccio

Citromkrémes piskótatallérok

Citromkrémes piskótatallérokMert édesség az kell. Szerintem betéve tudjátok, nem tudok sütni.

Ihletet Andi citromos álom édessége adta, amin egy picit módosítottam.

Ehhez a desszerthez nem is kell sütőtudomány. Nem mondom, hogy láblógatós, de nem is időigényes az elkészítése. Türelem ahhoz kell, hogy ki tudd várni a tálalásig azt a pár órát, amíg a piskóta megpuhul.

Babapiskótából is készülhet. Én most piskóta tallért kaptam kedvenc boltomban, így hát abból készült. Így:

A mascarponét a cukorral habosra kevertem, belefacsartam egy egész citrom levét. Hozzáadtam a tejfölt és a citrom reszelt héját és simára kutyultam azzal is.

Egy kicsit magasabb falú jénaiba sorakoztattam felváltva a krémet és a piskóta tallérokat. A tetejére krém kerüljön.

Ahogy írtam korábban, pár óra hűtés és fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 1/4 kg mascarpone
  • 1 egész citrom
  • 4 ek. tejföl
  • porcukor
  • 20 dkg piskóta tallér

Péter azt mondta, kerüljön fel ez a fotó is, mert neki nagyon tetszik. Hát legyen. 🙂

Citromkrémes piskótatallérok

 

Ha tetszett az irományom, csatlakozz a Konyhagyári Capriccio facebook oldalához, le ne maradj a legújabb láblógatós receptekről! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!